Pluspunten

​Een leerling die de basiskennis en vaardigheden van een vak of vakonderdeel voldoende beheerst, wordt uitgedaagd om aan een of meer onderdelen van het PLUS-programma deel te nemen. Het extra vak Spaans is een van die onderdelen; leerlingen kunnen dit vak volgen van klas 1 tot en met het eindexamen.

EXCELLEERPROGRAMMA

Leerlingen kunnen in de bovenbouw excelleren op verschillende manieren. Hieronder staat een aantal voorbeelden.

• Leerlingen kunnen, indien zij een vak heel goed beheersen, al in het voorexamenjaar in dat vak het Centraal Examen afleggen.
  • Havoleerlingen kunnen, als zij goed zijn in een bepaald vak, voor dat vak het Centraal Examen (en de SE-toetsen) op vwo-niveau afleggen.
  • Havo en vwo-leerlingen met wiskunde B kunnen zich aanmelden voor het vak wiskunde D. De leerling zal dit vak voor een groot deel zelfstandig moeten doen. Voor ondersteuning is er natuurlijk een docent wiskunde beschikbaar.
  • Goede havoleerlingen kunnen na het behalen van hun havodiploma overstappen naar 5-vwo of zelfs 6-vwo. De examinatorenvergadering heeft een beslissende stem in de toelating tot 6-vwo.
  • Chinees, Turks, Russisch, Arabisch afstandsonderwijs als extra vak mogelijk.
  • Het is mogelijk meer vakken te kiezen dan het minimum aantal.