Sport en bewegen

Waarom vinden we het als school belangrijk?

Leerlingen met een gezonde leefstijl presteren beter. Voldoende bewegen is essentieel bij een gezonde leefstijl. Leerlingen leren door aan sport te doen ook samen te werken, om te gaan met tegenslagen en hun weerbaarheid te verhogen.

Ons motto: “Een gezonde geest in een gezond lichaam.”

20151208_122730

Ons doel is om leerlingen structureel te stimuleren naar een duurzame, gezonde en actieve leefstijl. We besteden niet alleen aandacht aan corpulentie in de lessen biologie, LO en BSM, maar ook de schoolverpleegkundige gaat in gesprek met deze leerling en geeft adviezen om zo te zorgen, dat elke leerling bij ons op school zich gezond voelt en blijft voelen.

Wat bieden we de leerlingen bij ons op school?

• Ruim voldoende lessen LO en BSM.Schermafdruk 2016-01-08 13.28.12
  • Structureel sporten na schooltijd in onze gymzalen: kickboksen en dans o.l.v. een professionele sportaanbieder uit de regio.
  • Voor elk leerjaar elk jaar een sportdag.
  • Sportieve introductiedagen voor klas 1 en 2.
  • Sportoriëntatie voor de eindexamenleerlingen met: zumba, breakdance, squash en golf.
  • Elke maand een sportinloop voor de onderbouwleerlingen.
  • Bij voldoende aanmeldingen: een skireis en deelname aan: Olympic Moves en Shell hockeytoernooi.
  • Vakoverstijgende opdrachten: voeding i.c.m. biologie, Nederlands i.c.m. opdrachten van BSM en wiskunde tijdens de lessen LO.

Over welke faciliteiten beschikken we als school?

• Een fitnesszaal, waar er door leerlingen en medewerkers/docenten gesport kan worden.
  • Een kunstgrasveld met goaltjes op ons schoolterrein.
  • 2 moderne gymzalen (met o.a. klimfaciliteiten).
  • Verscheidene (kunst)grasvelden bij hockey -en cricketvereniging Asvion, waar wij gebruik van maken.

P1010172

Naast ons terrein is er ook in het Beatrixpark een sportieve omgeving te vinden, waar de leerlingen kunnen hardlopen en Calisthenics kunnen beoefenen.

Planning buitenterrein

Naast een groot grasveld staan een stenen basketbal/voetbalveld, een atletiekbaan, een tafeltennistafel van beton en een zandbak voor beachvolleybal en verspringen gepland. Onze leerlingen hebben in samenwerking met het NME centrum van de gemeente Schiedam (Natuur, Milieu en Educatie centrum) projectmatig aan de ontwikkeling van het buitenterrein gewerkt.

Contacten

• Gemeente Schiedam Sport, Zorg en Welzijn